بانک مرکزی در بخشنامهای دستورالعمل اجرایی تأمین ارز شرکتهای دارویی در قبال پذیرش اوراق گام را برای سال جاری به بانکهای عامل ابلاغ کرد. بر این اساس سقف منابع ارزی این دستورالعمل برای سال ۱۴۰۴ معادل ۲۵۰ میلیون دلار بوده که از محل منابع بانک مرکزی جهت تأمین سرمایه در گردش شرکتهای واردکننده به منظور واردات اقلام فوق تأمین میشود.
تمام صاحبان کسب و کار و فعالان تبادلات حوزه رمزارز (کارگزاران مبادله رمزپول) که تاکنون جهت آغاز فرآیند اخذ مجوز رسمی، به ایفای تعهدات لازم و ارسال مستندات درخواستی این بانک اقدام کردهاند، حداکثر تا تاریخ ۲۰ اردیبهشت فرصت دارند برای اخذ موافقت اصولی اولیه، مدارک خود را به بانک مرکزی ارسال کنند.
بانک مرکزی از ابتدای سال جاری تا ۳۱ فروردین ماه سه میلیارد و چهار میلیون دلار ارز مورد نیاز برای واردات را تامین کرده است. همچنین حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از ابتدای سال جاری تا دوم اردیبهشت یک میلیارد و ۸۴۸ میلیون دلار بوده است.
رئیس مرکز تنظیمگری بانک مرکزی از رونمایی ۱۰ محصول فناور محور در حوزه تنظیم گری و نظارت در سال جاری خبر داد و گفت: سال ۱۴۰۴ سال پایان فعالیت مراکز فاقد مجوز خواهد بود.
دستورالعمل تأسیس و فعالیت صندوقهای قرضالحسنه به منظور توسعه قانونمند این صندوقها و تسهیل فرآیند اعطای تسهیلات خُرد، ترویج و گسترش سنت قرضالحسنه به تصویب هیات عالی بانک مرکزی رسید.
بانک مرکزی «دستورالعمل نحوه صدور کارت ریالی برای گردشگران و سایر اشخاص حقیقی خارجی غیرمقیم» را پس از طرح و تصویب در کمیسیون مقررات و نظارت موسسات اعتباری این بانک به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
شبکه بانکی طی سال ۱۴۰۳ مبلغ ۷ هزار و ۶۶۴ همت تسهیلات پرداخت کرده که در مقایسه با دوره مشابه سال قبل مبلغ یک هزار و ۸۹۶ همت معادل ۳۲.۹ درصد افزایش داشته است. یک هزار و ۶۹۸ همت از این تسهیلات به همراه بخشی از تسهیلات در قالب کارتهای اعتباری معادل ۲۳.۲ درصد به مصرف کنندگان نهایی (خانوار) تعلق گرفته است.
رئیس کل بانک مرکزی سیاست تثبیت را محور سیاست این بانک در سال جاری اعلام و تاکید کرد: هدف بانک مرکزی در سال جاری، تثبیت نرخ ارز بازار تجاری در کانال مشخص و پیگیری اهداف سیاستگذاری شده در قبال کاهش نرخ تورم و نرخ رشد نقدینگی است. همچنین افزایش سرمایه نظام بانکی به ۱۰۰۰ همت از دیگر برنامه های مهم این بانک در سال جاری است.
رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران گفت: برای کاهش قیمت طلا در بازار داخلی بانک مرکزی باید بازار مبادله طلا و ارز را کنترل کند اگر عملکرد موفقی در این زمینه داشته باشد می توان شاهد کاهش قیمت طلا بود.